CVRM (PR/SC) – MediCor Gezondheidszorg – Den Haag
Rijswijkseplein 69 2516 GZ Den Haag
Header afbeelding

CVRM (PR/SC)

Cardiovasculair Risico Management (CVRM) is de preventie van hart- en vaatziekten bij personen
met een verhoogd risico op het (opnieuw) krijgen van deze hart- en vaatziekten.
In Nederland zijn hart- en vaatziekten (HVZ) de belangrijkste oorzaak van sterfte bij vrouwen en de tweede oorzaak van sterfte bij mannen. Dit betreft 30% van alle sterfte. Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft een verhoogd risico op het ontstaan van HVZ. Reductie van de risicofactoren (VVR) kan de prevalentie van cardiovasculaire ziekte en sterfte aanzienlijk verminderen.
Binnen Medicor Gezondheidszorg besteden wij veel aandacht aan het behandelen en voorkomen van deze chronische ziekten.
Wij zijn in de praktijk bezig met het opsporen en behandelen van hypertensie en hypercholesterolemie en stimuleren patiënten om  te stoppen met roken en af te vallen.

Wie komen er in aanmerking voor CVRM ketenzorg?

CVRM-patiënten zijn te verdelen in de volgende categorieën patiënten:
1. De doelgroep secundaire preventie: met HVZ
2. De doelgroep primaire preventie: zonder HVZ

Controle

U wordt jaarlijks gecontroleerd voor uw hoge bloeddruk en/of cholesterol. Als uw bloeddruk en/of cholesterol niet optimaal behandeld worden is het risico op het ontstaan van hart en vaatziekten op termijn verhoogd.
Tijdens dit spreekuur wordt uw risicoprofiel op hart- en vaatziekten opgesteld. Ook besteden de Physician Assistant en de praktijkassistent aandacht aan  uw leefstijl, gezonde voeding, bewegen en stoppen met roken. Misschien kunt u door verandering  van uw leefstijl het risico verlagen. Tijdens de eerste afspraak meet de praktijkassistent uw bloeddruk, lengte en gewicht en buikomvang. De Physician Assistant bespreekt de gegevens met u en bepaalt of er nog extra onderzoek nodig is. Daarna wordt in overleg met u, een voorstel gemaakt voor het verdere beleid.
Door deze zorgvuldige en gestructureerde aanpak kunnen risicofactoren voor hart- en vaatziekten onder controle blijven en eventueel tijdig behandeld worden.